Tippek a magas díjak búcsúzásához

Tippek a magas díjak búcsúzásához

Az autóbiztosítás sok államban törvényi előírás mindenki számára, aki autóval rendelkezik. Az autóbiztosítás nélküli vezetés súlyos jogi szankciókat vonhat maga után, például pénzbírságot vagy akár börtönbüntetést is. Ezt szem előtt tartva nehéz lehet kiválasztani az Önnek megfelelő gépjármű biztosítást. A cikkben található tippek segíthetnek Önnek.

Amikor gyermekei végleg elhagyják otthonukat, vegye le őket az autóbiztosításról. Nehéz lehet elfogadni, de amint a gyerekek elköltöznek, már felnőttek, és saját maguk felelősek a biztosításukért. Ha eltávolítja ezeket a biztosítási kötvényből, jelentős összeget takarít meg a kötvény érvényessége alatt.

A kötvényben szereplő autóbiztosítás másik típusa az orvosi fedezet. Ez a fedezet gondoskodik az Ön és az autójában utazó többi ember sérüléseiről. Egyes államok ezt opcionális fedezetté teszik a biztosításban. Ha Ön hibás állapotban él, az orvosi kifizetéseket személyi sérülés elleni védelem váltja fel.

Hozza ki a legtöbbet a biztosítótársasága által kínált kedvezményekből. Ha új biztonsági eszközt vásárol, feltétlenül értesítse a biztosítási ügynököt. Nagyon is jogosult lehet kedvezményre. Ha védekező vezetési tanfolyamon vesz részt, feltétlenül tájékoztassa ügynökét. Pénzt takaríthat meg. Ha órákat vesz, tájékozódjon arról, hogy az autóbiztosítója biztosít-e diákkedvezményt.

Sok embernek van gyorshajtási és parkolójegye, amiről nem is tudnak, amíg meg nem próbálnak új autóbiztosítást kötni. A pénzcsapda elkerülése érdekében feltétlenül forduljon a helyi állami hivatalhoz, hogy megkapja a teljes vezetési nyilvántartás másolatát. Ez tájékoztatja Önt, ha vannak kifizetetlen jegyei, amelyeket kezelnie kell.

Néhány évvel ezelőtt bölcs dolog lehetett lemondani az orvosi kifizetésekről az autóbiztosításról, amikor általános volt, hogy az egészségbiztosítástól elvárhatták, hogy fedezze a balesetekkel kapcsolatos egészségügyi költségeit. Most, hogy az egészségügyi fedezet egyre korlátozóbb, érdemes kiszámolni, hogy megéri-e visszaállítani az autóbiztosítási csomagba az egészségügyi fedezetet.

Ha gépjárműbiztosítással foglalkozik, tudnia kell, milyen típusú fedezetre van szüksége. Csak a minimumot kaphatja meg, és alacsonyabb zsebköltséget fizethet, bár vigyázzon, ha súlyos balesetet szenved, többet kell fizetnie érte. Bármelyik gépjármű-biztosítási webhelyre felkereshet, és megnézheti, mit kínálnak, és kiválaszthatja, hogy Ön szerint mire lesz szüksége.

Keresse az állami egészségbiztosítási kötvényeket. Míg léteznek szövetségi egészségügyi programok az alacsony jövedelmű családok számára, egyes államok alacsony költségű egészségbiztosítási tervek elfogadásán dolgoznak a középosztálybeli családok számára. Érdeklődjön az állam egészségügyi minisztériumánál, hogy megtudja, kínálnak-e ilyen alacsony költségű terveket az Ön területén, mivel minimális költséggel nagyszerű, átfogó fedezetet nyújtanak.

Ismerkedjen meg a különböző típusú biztosításokkal, és tegyen meg minden óvintézkedést annak biztosítására, hogy a biztosítási terv különféle helyzetekben fedezze Önt. A felelősségbiztosítás például akkor válik rendkívül fontossá, ha saját maga vagy valaki más megsérül, vagy ha saját vagy valaki más járművét rongálja meg. Szintén fontos a nem biztosított sofőrök elleni biztosítás, valamint az autóban bekövetkezett nem baleseti károk, például tűz vagy árvíz esetén.

Amint azt ebben a cikkben korábban említettük, számos állam megköveteli az autóbiztosítást. Azok, akik autóbiztosítás nélkül vezetnek, jogi szankciókra számíthatnak, például pénzbírsággal vagy börtönnel. Lehet, hogy nehéz kiválasztani az igényeinek megfelelő gépjármű biztosítást, de a cikkben található tippek segítségével sokkal könnyebben meghozhatja ezt a döntést.