Élethosszig tartó fitnesz hosszú élettartamért

Élethosszig tartó fitnesz hosszú élettartamért

A fitt ember általában boldog ember, és a sokoldalú életvitel sok szempontból kifizetődő lehet. Ha készen áll, hogy formába lendüljön, de nem tudja, hogyan közelítse meg a fitneszt, olvassa el az alábbi tippeket. Segítenek a pályára állni, és segítenek az egészséges, aktív és fitt életmód kialakításában.

Konzultáljon szakemberrel, mielőtt új, súlyokkal vagy géppel végzett gyakorlatot kezdene. A gyakorlatok végzése vagy a gép helytelen használata érvénytelenítheti az abból származó előnyöket. Ami még ennél is rosszabb, hogy néha meg is sérülhet, ami hosszú távú problémákat okozhat.

Az edzés utáni fájdalom csökkentése érdekében ügyeljen arra, hogy megfelelő lehűtő gyakorlatokat végezzen. Ez a lehűlési időszak lehetővé teszi, hogy izmai meglazuljanak és ellazuljanak az edzés után, és jelzi a szervezetnek, hogy az edzés véget ért. Az edzés utáni megfelelő lehűlés hiánya további fájdalmat, sőt görcsöket okozhat.

A jóga egy rendkívül hasznos fitneszeszköz azok számára, akik korábbi sérülések vagy egyéb ízületi problémák miatt nem tudnak nagy hatású edzéseket végezni. A jóga lassú mozdulatai lehetővé teszik, hogy a csontokra és ízületekre nehezedő nyomás minden pillanatában teljes mértékben ellenőrzés alatt álljon, de mégis nagyon intenzív edzést biztosít.

Ha új a fitneszben, kezdje el lassan. Csábító lehet, hogy túllépi a határait, különösen azzal a lelkesedéssel, ami egy új fitneszrendszer megkezdésével jár. Ha túl gyorsan lökdösi magát, az a leggyorsabb módja annak, hogy megsérüljön, mivel a teste nem áll készen a rá nehezedő terhelések kezelésére. A sérülések hetekre félreállíthatják az edzést, ezért kezdjen kicsi és reális célokkal, és haladjon az igényesebb edzéseken.

Fusson hetente legalább négyszer. A következetes futás növeli az állóképességet, mert az izmok edzik magukat az ismétlődő mozdulatok hatékonyabb végrehajtására. A kétnapi futás elegendő az izommemória felépítéséhez. Egy futás tetszőleges hosszúságú lehet, és a kezdők 10-15 percnél nem hosszabb futással kezdjék.

Ne használjon rendszeresen súlyzós övet súlyemeléskor. Folyamatos, rendszeres használat mellett a súlyzószalag használata gátolja az izomnövekedést és gyengíti a hát alsó és a hasizmokat. Csak akkor használja a súlyzós övet, amikor maximális emelést próbál meg, például testemelést, guggolást és fej feletti nyomást.

Az úszás egy kiváló alacsony hatású edzésforma, amely segít a fogyásban. Segít a kalóriák elégetésében, és formába hozza testét. Az úszás is könnyebb azoknak, akiknek ízületi vagy izomfájdalmai vannak. Amikor a vízben van, nem kell nagy hatású edzést végeznie, ami fájdalmat okozhat az embereknek.

Ne próbálja maximalizálni a teljes súlyhatárt egy csomó súly hozzáadásával, anélkül, hogy tesztelné. Próbáljon meg 20-30%-kal többet hozzáadni, mint amennyit általában emel, majd tesztelje, hogy először meg tudja-e kezelni. Kezdje azzal, hogy emelje le az állványról, majd tartsa néhány másodpercig, majd helyezze vissza az állványra. Körülbelül 3-4 perc elteltével próbálja ki a maximumot, és könnyebbnek kell lennie, mint korábban. Soha ne próbálja meg ezt megfigyelő nélkül.

Még akkor is, ha nem vesz részt strukturált fitneszprogramban, találjon módot a mozgás megtartására. Legyen szó egy sétáról vagy kocogásról a környéken. Használja ki a munkahelyi szüneteit ürügyként arra, hogy valami aktív elfoglaltságot találjon, még akkor is, ha csak kimegy a szabadba, és néhányszor körbejárja az épületet. Minél több fizikai tevékenységet épít be az életébe, annál boldogabb lesz edzettségi szintjével.

Ahogy fentebb olvassa, a fitnesz a boldogság egyik kulcsa. A test és a lélek általános jóléte határozottan a fitt, aktív testtel kezdődik. A fenti cikkben végigolvasott tippeket követve nem okozhat gondot életmódja megváltoztatásával és fitt emberré válásával.