A személyiségfejlesztés most kezdődik

A személyiségfejlesztés most kezdődik

 

Sokan keresik a módját annak, hogyan fejleszthetik magukat. Szeretnének javítani az életszemléletükön, javítani a viselkedésükön, javítani a mentális állapotukon és javítani a szokásaikon. Az alábbi cikkben található önsegítő tippek mindenkinek segítenek, aki szeretne megpróbálni javítani magán és az életén.

A legbölcsebb módja annak, hogy beindítsa az életét, és emlékeztesse magát arra, hogy mit tart becsben, az, ha saját halandóságára gondol. A halál és az élet rövidsége mérlegelésével meghatározhatja, hogy mire szeretne törekedni, és kivel szeretné tölteni az idejét. Ez baljóslatúnak és morbidnak tűnhet, de "a bölcsek megszívlelik".

Az önbizalma növelése nehéz lehet, azonban kezdje azzal, hogy reális elvárásai vannak. Állítson fel célokat, és ünnepelje meg, ha mindegyiket elérte, ahelyett, hogy azt várná, hogy egy reggel önbizalommal telve ébredjen fel. Minden egyes alkalommal, amikor elér egy célt, az önbizalmat ad ahhoz, hogy továbblépjen, és megtámadja a következőt, és ez az, ami végül megadja Önnek a vágyott felhatalmazást.

Ha megfelelően szeretné fejleszteni a személyes oldalát, nagyon fontos, hogy reflektív legyen. Egy egyszerű szokás, amit megtehet, hogy gyakorolja az önmagával való beszélgetést és az önmeghallgatást is. Egyszer azt hallottam, hogy jó imádkozni, de miközben imádkozik, jobb, ha el is gondolkodik rajta.

Helyettesítsük a negatív környezetet pozitív környezetünkkel. Foglalja le magát, és vegye körül magát olyan emberekkel és dolgokkal, amelyek pozitív hatással vannak önre. Kevésbé valószínű, hogy olyan rossz szokásokba kezd, mint a dohányzás vagy a túlevés,ráadásul nagyobb valószínűséggel fogja pozitív és hasznosabb módon felhasználni az idejét.

A személyes fejlődési utadon van egy dolog, amit meg kell tenni. Fontos, hogy aktív résztvevője legyen az életének. Az oldalvonal mellől való nézelődés nem szolgál jó célt. Az életet nézni, anélkül, hogy részt venne benne, elzárja Önt a világtól, pedig az emberek arra vannak teremtve, hogy kimozduljanak és éljék az életet.

Mielőtt megengedné magának, hogy dühösen reagáljon, kérdezze meg magától a következőt: Mi a lehető legrosszabb következménye annak, ha engedek a haragomnak? Leggyakrabban azt fogja tapasztalni, hogy a lehető legrosszabb következmény - erőszak, jogi problémák, börtön - egyszerűen nem éri meg azt a rövid felszabadulást, amit az indulatainak való engedés jelent.

Ha úgy érzi, hogy az élete értelmetlen, gondolja végig, melyek azok a dolgok, amelyek valóban motiválják, és keresse meg őket! Túl gyakran adjuk fel azokat a dolgokat, amelyeket szeretünk, amikor felnövünk, ahelyett, hogy követnénk őket. Ez biztos recept a szomorú és beteljesületlen élethez. Szánjon egy kis időt arra, hogy azonosítsa a szíve vágyát, majd kövesse azt gátlástalanul! 

 

Amikor személyes fejlődési célt tűz ki, ügyeljen arra, hogy kihívást jelentsen, de ne legyen lehetetlen. Egy lehetetlen cél kitűzése ugyanolyan káros lehet a fejlődésére, mint egy túl könnyű cél kitűzése. Ez nagyon demoralizáló lehet. Találja meg, hogy mit tart reális célnak, majd emelje a lécet egy kicsit magasabbra. Ily módon a kudarc bizonyossága nélkül is hajtani fogja magát.

Ahogy fentebb említettük, sokan folyamatosan próbálják fejleszteni magukat. Az emberek keresik a módját annak, hogyan javíthatnak a kilátásokon, a viselkedésen, a szokásokon és a mentalitáson. Ha követi a fenti cikkben szereplő önsegítő tippeket, elkezdheti javítani önmagát, és élvezetes életet teremthet.