Tippek a sikeres házivadászathoz

Tippek a sikeres házivadászathoz

Ha az ingatlanvásárlással kapcsolatos összes alapvető tudnivalót keresi, valamint néhány egyéb tippet, amelyekről talán még nem hallott, ez a cikk az Ön számára készült. Ez zavaró lehet a rendelkezésre álló különféle véleményekkel és információkkal – különösen akkor, ha sok egymásnak ellentmondó.

Fontolja meg egy ügynök felvételét, aki eligazítja Önt, akár vásárlás, akár eladás esetén. Egyedül menni ház vásárlásakor vagy eladásakor lehetséges, de nehéz. Egy jó ügynök segít megtalálni a megfelelő házat vagy a megfelelő vevőt. Az ügynökök kezelik az ingatlantranzakciókkal járó elsöprő papírmunkát is.

Legyen óvatos, amikor házfelügyelőt alkalmaz. Kérjen ajánlásokat a barátoktól és a családtól, és általában bölcs dolog saját ellenőrt felvenni, még akkor is, ha az eladó felajánlja az ellenőrzést. Ne menjen az első felügyelővel, akit talál, hívjon fel és kérdezzen ki legalább hármat, hogy biztos legyen a választásában.

Kérjen információt ingatlanosától a brókercégük vagy saját maguk által az elmúlt év során történt eladásokról. Ez meghatározó tényező lehet abban, hogy van-e elég erős ingatlanos, aki Önnel együtt hoz döntéseket. Ez jó képet ad az ingatlanpiacon szerzett tapasztalataikról és erősségeikről.

Ha lakásvásárláson gondolkodik, legalább hat hónapig tartsa el a nagyobb vásárlásokat. Hitelprofiljának a lehető legtisztábbnak kell lennie. Ha a hitelező látja, hogy Ön időben fizet, és nincs sok adóssága, nagyobb valószínűséggel kölcsönadja Önnek a lakásvásárláshoz szükséges pénzt.

Ha megbízik az ingatlanvásárláshoz választott ingatlanközvetítőben, érdeke lehet, hogy a vásárlás egyéb szempontjairól érdeklődjön a szolgáltatóknál. Az ingatlanosok rendszeresen dolgoznak együtt jelzáloghitelezőkkel és másokkal, és ajánlhatják azokat, akikkel szakmai kapcsolatban állnak. Ezzel a találgatások nagy része kikerülhet a folyamatból.

Amikor megvizsgálja, hogy készen áll-e lakásvásárlásra, tartsa szem előtt a rejtett költségeket. Bár megengedheti magának a jelzáloghitelt, lakástulajdonosként további költségei vannak. Ön lesz a saját tulajdonosa, így az otthoni javítások felelőssége Önt terheli. Győződjön meg arról, hogy a költségvetése fedezi a javításokat, mert meg fognak jönni.

Ha lakást vásárol, akár bérbeadásra, akár lakhatásra, ügyeljen a helyi iskolák minőségére. Még ha nincsenek iskoláskorú gyermekei, egy rossz iskolakörzetben lévő otthont sokkal nehezebb eladni. A rossz iskolai körzetekben lévő bérelt egységek általában kevésbé jövedelmezőek.

Egy fontos tipp, amit érdemes megjegyezni az ingatlanokkal kapcsolatban, hogy a piaci visszaesés időszakában ez lehet a legjobb alkalom egy projektház, vagy akár egy nyaraló vásárlására. Ez azért fontos, mert ha elérhető közelségben van, akkor valószínűleg megbánja, hogy nem vette meg, amikor látja, hogy mennyit ér az ingatlan, miután a piac fellendül. Használja ki a lehetőséget, és tudja, hogy jó helyzetben van egy ekkora befektetéshez.

Ne vásároljon ingatlant bérbeadásként kizárólag az adókedvezmények alapján. Az adótörvénykönyv folyamatosan változik, az idei adókedvezmény öt év múlva is adóteher lehet. Válasszon befektetési ingatlant a kért ár, a finanszírozási feltételek és a bérleti díjak alapján, nem pedig adókedvezményekért.

Vessen egy pillantást arra, hogy mennyi ideig tervez a házban maradni. Miután ezt megtette, próbálja meg kitalálni, mit szeretne elérni ezalatt az idő alatt, és győződjön meg arról, hogy az otthon megfelel ezeknek az igényeknek. Ez lehetővé teszi, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem fogja túl gyorsan kinőni otthonát.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassa ki az ingatlanvásárlásból, három kulcsfontosságú elem van. Legyen fix kamatozású jelzáloghitele, győződjön meg arról, hogy meg tudja fizetni a havi törlesztőrészletet, és ne vásároljon olyat, amit nem hajlandó hosszú távra birtokolni. Ha nem hajlandó megtartani egy ingatlant legalább tíz évig, nem biztos, hogy jó befektetés.

A gyerekeknek nem feltétlenül kell saját hálószobával rendelkezniük. Egyes gyerekek valóban szívesen osztoznak egy hálószobában egy testvérrel. Pénzt takaríthat meg, amikor otthont vásárol, ha nem kell olyan otthont találnia, amelyben elegendő hálószoba van, és minden gyermekének saját szobát biztosít.

Amint az elején elhangzott, elég sok információ áll rendelkezésre az ingatlanvásárlással kapcsolatban. Remélhetőleg hasznosnak találja majd ezeket a tippeket. Most már a játék előtt kell találnia magát, ha azon dolgozik, hogy szakértővé váljon, vagy csak megpróbál egy kis háttér információt szerezni.