Tippek, amelyek segítenek megérteni a személyes fejlődés alapjait

Tippek, amelyek segítenek megérteni a személyes fejlődés alapjait

Noha az önsegítés definíciója kissé megváltozhat attól függően, hogy kit kérdez, a segítségnyújtás legjobb módja ugyanaz. Az ebben a cikkben felsorolt ​​tanácsok és technikák áttekintik a fenntartható, kiszámított, önsegítő stratégia kidolgozásának hatékony módszereit.

Annak kitalálása, hogy az emberek miként veszik fel önt, vagy mit gondolnak önről, nagy barátságra adhat lehetőséget. Senki sem tudja elolvasni egy másik ember gondolatait vagy szívét, ezért próbáljon nem állandóan aggódni azon, hogy mások mit gondolnak. Legyen önmaga és legyen őszinte, és hagyja, hogy az idő a legigazabb barátokat teremtse.

Ha a depresszió elhárításán dolgozik, az orvoslás egyszerű. Csak vegyen elő egy tiszta papírt, és írjon magának egy levelet, amelyben felvázolja néhány korábbi kihívását, és azt, hogy hogyan dolgozott ezek leküzdésében, és mennyire büszke önmagára. Miután elkészült a levél, nézze át, és azonnal érezni fogja a büszkeség hullámát, amit legyőzött.

Próbálkozzon a lépcső alatti szabad helyekkel további tárolás céljából. Ezekkel néhány megfelelő méretű fiókot kaphat, hogy több holmiját be tudja tartani. Ezek a területek is szépek és hűvösek, így kiválóan tárolják a meleg vagy meleg hőmérsékletre érzékeny dolgokat.

Ne féljen kiegészíteni más embereket azokon a dolgokon, amelyek nagyszerűvé teszik őket, még akkor is, ha tökéletesen idegen. Felemelő a szívből jövő bók fogadása valakitől, akit szeret. De gondolja át, milyen csodálatos érzés, amikor valaki, akit nem is ismer, feljön és  bókot ad önnek.

Írjon fel egy listát az összes legjelentősebb erősségéről és egyedülálló képességéről, majd válasszon egyet vagy kettőt, és tegye fel a kérdést magának, hogyan használhatja ezt a minőséget más emberek életének javítására. Ha jó hallgató, gondoljon arra, hogy milyen módon segíthet valakinek, akinek szüksége lehet szimpatikus fülre. Ha csodálatos szakács, lepje meg munkatársait  házi süteményével.

Készítsen listát azokról a korábbi esetekről, amelyekben sikeresen tudta legyőzni a társak nyomását a saját döntéseinek meghozatalában, eredményes eredményekkel. A saját intuíciójába vetett bizalom jobb, bölcsebb és befektetettebb döntéshozóvá teheti. Ez garantálja azt is, hogy képes lesz magának hitelt adni, ahol a hitel jár, növelve az önértékelés érzését.

A megfelelő gondolkodásmód nagyon motiváló, mindaddig, amíg a szükségtelent szűri. Számos kérdés mutatkozik be mindennapi életében. Időt kell szánnia mindennapi életének átvilágítására, és a kérdéseket és aggályokat relevánsnak vagy lényegtelennek kell kategorizálnia. Ha megszabadítja magát az önbizalomhiánytól a felesleges stressz minimalizálásával, növeli önbizalmát és lendületét.

Ahhoz, hogy hiteles életet éljen, tudatában kell lennie annak, ki ön valójában és mit szeretne. Szánjon minden nap legalább 20 percet a meditációra. Vizsgálja meg mindennap a tetteit, és döntse el, hogy valóban azt teszi-e, amit szeretne. Határozza meg azokat a dolgokat, amelyek valóban a szíve vágyai, és tervezze meg azokat a lépéseket, amelyeket meg kell tennie azok elérése érdekében.

Vessen véget azoknak a nem kívánt képzeletbeli véleményeknek, amelyekről úgy gondolja, hogy az emberek önről beszélnek. Sok olyan szörnyű dolog, amiről azt gondolja, hogy az emberek gondolnak önről, valójában nem fordul elő. Ha sikerül megállítani azt, ami alapvetően önkritika, akkor biztosan elnyeri a kívánt bizalmat.

A leghatékonyabb az önsegítő folyamat, amely szervezett és átgondolt. Az ebben a cikkben szereplő tippek és tanácsok segítenek Önnek abban, hogy kifejlessze ezt a fajta hatékony önsegítő folyamatot, és késztesse Önt arra, hogy kiaknázza lehetőségeit. A cikkben foglalt tanácsok betartásával felhatalmazza magát arra, hogy életét jelentősen pozitív irányba mozdítsa el.